Fanavid: “De gebruiksvriendelijkheid van de Proliner is een van de vele kenmerken die indruk op ons maken!”

Fanavid – Fábrica Nacional de Vidros de Segurança LTDA – is een bedrijf in autoveiligheids- en kogelwerendglas. Fanavid is opgericht in 1963 door Mansur Jose Farhat en gevestigd in Garulhos, São Paulo, Brazilië. Diversiteit en innovatie maken deel uit van het levensmotto van Fanavid. De constante zoektocht naar uitmuntende productkwaliteit  en het voldoen aan de behoeften van zijn klanten en medewerkers zit in zijn DNA.

Naast het leveren aan automonteurs en -handelaren, distributeurs van veiligheidsglas en glas voor voertuigen en architectuur, exporteert het Braziliaanse bedrijf ook naar diverse andere segmenten. Het Proliner glaspakket en de Bent Glass software versnellen de projectrealisatie en de resultaten spreken voor zich! De metroloog van Fanavid, Irineu Tavares Diniz, vertelde ons:

“We gebruiken de Proliner elke dag! Het wordt gebruikt voor het digitaal meten van glas voor motorvoertuigen en voor glassjablonen voor architectuur voor onder andere leuningen, deuren en douchecabines. Een van de vele succesvolle projecten die we met behulp van de Proliner hebben voltooid, was een voorruit van een trein (zie de foto hierboven). We zijn begonnen met het meten van het glas op het voertuig, met behulp van de Proliner. We maakten lijnen van de punten en sloten vervolgens het oppervlak. Daarna gebruikten we de software om het 3D-oppervlak om te zetten in een uitgevouwen 2D-vlak, waardoor het plat werd.

Uiteindelijk hebben we de echte vorm en grootte van het voorruitglas verkregen.”

Hij voegde eraan toe: “De gebruiksvriendelijkheid van de Proliner is een van de vele kenmerken die indruk op ons maken! Omdat we alle metingen met de Proliner al visualiseren op het moment dat ze worden gemaakt, krijgen we hele nauwkeurige resultaten.”

Fanavid Website
Fanavid Facebook
Fanavid Instagram