Unividros: “Excellentie in dit soort projecten kan alleen worden bereikt als er speciaal gereedschap wordt gebruikt, zoals de Proliner!”

Unividros werd in 1989 opgericht als een kleine winkel die diensten verkoopt en levert aan de glasindustrie. Zij vervaardigen gebogen en gehard glas voor de meest uiteenlopende toepassingen en sectoren. Naast Santa Catarina heeft het bedrijf vestigingen in Porto Alegre, Santa Maria, Passo Fundo en Alvorada, in de provincie Rio Grande do Sul, in Brazilië. Het bedrijf heeft klanten in heel Brazilië en levert innovatieve producten voor onder meer de civiele bouw, de meubelindustrie, koeling, decoratie en verlichting, en streeft altijd naar kwaliteitsproductie. De investering in nieuwe technologieën en ultramoderne apparatuur stelt het bedrijf in staat om in toenemende mate technologische producten en diensten aan te bieden met verschillende maten en patronen, inclusief op maat gemaakte, volgens projecten en vereisten. Met het Proliner Glass-pakket aan hun zijde, leverden ze gemakkelijk een geweldig project op – het eerste stalen en glazen platform in Latijns-Amerika, de Skyglass:

“Skyglass is een ongekende constructie in Brazilië. Tot de aantrekkelijkheid behoren: het grootste glazen platform ter wereld en het enige in Latijns-Amerika, de “Abusado”, en ook het Iron and Iron Memorial, met een ongewone collectie die het verhaal vertelt van deze duizendjarige activiteit. Het project werd in één jaar gebouwd, had een investering van meer dan R$ 30 miljoen (dertig miljoen reais) en is gericht op het behoud van het milieu, inclusief een moderne behandelingsinstallatie voor vloeibaar en vast afval, die een waterzuiverheid van 98% bereikt bij het einde van het proces.

Skyglass is gebouwd met meer dan 500 ton beton, staal en glas en is een hangende structuur die zich uitstrekt over de Vale da Ferradura, als een observatie- en ontspanningspunt voor bezoekers. Het platform is 68 meter lang, 35 meter vrijdragend, met een totale hoogte van 360 meter boven de vallei. Het is gebouwd in staal en glas, ondersteund door staalkabels, en maakt observatie van de lokale natuurlijke schoonheid mogelijk. De structuur ondersteunt ook de “Abusado”, uitrusting met stoelen opgehangen aan een monorail, 360 meter boven het niveau van de rivier de Caí, waardoor bezoekers het hoogste punt van de structuur kunnen bereiken.

De stad Canela, in de Serra gaúcha, staat al bekend om de verschillende recreatieve en toeristische mogelijkheden die het bezoekers uit heel Brazilië en het buitenland biedt. In de afgelopen maanden heeft de regio nog meer bekendheid gekregen in deze sector, met de lancering van Skyglass, in Vale da Ferradura, een regio vol natuurlijke schoonheid.

Unividros was verantwoordelijk voor de productie van de glasstukken waaruit de onderneming bestaat. In de 90 vierkante meter van de vloer van de loopbrug zijn 34 stuks van een set multi-gelaagd glas gebruikt, waarbij gebruik wordt gemaakt van extra helder glas, geproduceerd in Brazilië door Cebrace. De belangrijkste kenmerken zijn veiligheid en transparantie. Elk stuk is gemaakt van vier 10 mm dikke glasplaten, die zijn gehard en gelamineerd met Sentryglas, een ionoplastische tussenlaag geproduceerd door de multinational Kuraray, die totale veiligheid garandeert. Elke vierkante meter glazen vloer heeft een draagvermogen tot 500 kg en een windbelasting tot 220 km/u. In de balustrades zijn 42 stuks extra helder glas gebruikt, gebogen en recht, gehard, 10 mm + 10 mm, gelamineerd met Sentryglas.”

Volgens Sérgio Moreira de Souza, salesmanager bij Unividros: “Uitmuntendheid in dit soort projecten kan alleen worden bereikt wanneer speciaal gereedschap wordt gebruikt, zoals de Proliner. De glazen onderdelen, vooral de gebogen, die door ons bij Skyglass en in andere projecten worden gebruikt, van de eenvoudigste tot de meest complexe, worden geproduceerd op basis van metingen die zijn gemaakt met dit geweldige digitale sjabloonsysteem, de Proliner. Het garandeert ons de nodige zekerheid om de stukken te vervaardigen die perfectie bieden in de afwerking en fittingen, afhankelijk van je behoefte en veelzijdigheid in het uitvoerings- en ontwerpproces!”

Unividros Website

Unividros Instagram Page

Cebrace Website

Skyglass Canela

Skyglass Canela Instagram

Project en installatie van de glazen:  André Aquino

Executie: PROAÇO Website

 

Proliner - user - Unividros