Zeilmakerij Wakker: “De Proliner is een logische volgende stap in digitalisering voor iedereen!”

Opgericht in 1933 door Dirk Wakker en gevestigd in Maassluis, Nederland, bestaat Zeilmakerij Wakker al meer dan 90 jaar. In de loop der jaren nam het aantal zeilschepen voor professioneel gebruik af en begon Wakker zich te richten op andere logistieke toepassingen. Zeilmakerij Wakker is een familiebedrijf, waar nu de derde en vierde generatie aan het roer staan en alle zes zonen van Wakker de liefde voor het ambacht van zeilmakerij delen.

Ze richten zich op transport, industrie en recreatie en zijn gespecialiseerd in bootdekzeilen, verandazeilen, vrachtwagenzeilen, autohoezen & trailers en schorten die tijdens de oogst worden gebruikt. Ze begonnen met katoenen doeken die werden beschilderd. Tegenwoordig zijn er veel materialen, texturen en kleuren beschikbaar.

Zeilmakerij Wakker zag de Proliner voor het eerst op een beurs in Duitsland. Sinds 2017 staat het Nederlandse bedrijf in contact met Prodim en heeft het ook een demonstratie ter plaatse ontvangen. Na de investering in een CNC-machine in 2018 was het tijd om verder te gaan met het Proliner Canvas-pakket. Ze vertelden ons:

“De Proliner is een logische volgende stap in digitalisering voor iedereen! Het geeft klanten een beter idee van het resultaat van het product. Bovendien is het eenvoudig te gebruiken en minder fysiek!”

 

Zeilmakerij Wakker Website
Zeilmakerij Wakker LinkedIn
Zeilmakerij Wakker Facebook