Hoe Granitop de Proliner gebruikt voor zeer nauwkeurige werkbladinstallaties in Scandinavië

Stenen werkbladen staan bekend om hun hoge duurzaamheid en voor het brengen van tijdloos ontwerp en schoonheid naar zowel residentiële als commerciële omgevingen. Om werkbladen te produceren die perfect passen in elke klantkeuken of -badkamer, vertrouwt Granitop op de Proliner voor het nemen van de meest nauwkeurige metingen voor elk project waar ze aan werken.

“We gebruiken de Proliner sinds 2016 voor het uitvoeren van meettaken die extreme precisie vereisen,” vertelt Henry Liiber, Chief Technical Officer van Granitop. “De Proliner heeft ons in staat gesteld om onze operationele efficiëntie te versnellen omdat de machines zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn,” voegt hij toe. “Ik kan je een voorbeeld geven – terwijl complexe meettaken voorheen tot 1,5 uur konden duren om te voltooien, nemen we nu alle benodigde metingen in minder dan 10 minuten met een Proliner – en met ongeëvenaarde precisie. Het is echt uitzonderlijk!”

Naast werkbladen gebruikt Granitop hun twee Proliners ook voor het nemen van metingen voor verschillende andere producten die ze vervaardigen, zoals traptreden en vensterbanken. Alle metingen worden ter plaatse uitgevoerd en snel geüpload naar de cloud, waar een CAD-ontwerper de benodigde gegevens kan halen om te beginnen met het maken van technische tekeningen die zullen worden gebruikt voor het frezen van stukken uit steenplaten die tot een halve ton kunnen wegen. Aangezien de platen ook enkele duizenden euro’s kunnen kosten, zijn nauwkeurige originele metingen van groot belang om eventuele dure fouten te voorkomen voordat de steen op de benodigde grootte en vorm wordt gesneden.

Voordat Granitop investeerde in het Proliner Stone Templator-pakket, overwogen ze alternatieven zoals op laser gebaseerde metingen, maar uiteindelijk kozen ze voor de Proliner vanwege zijn flexibiliteit en functionaliteit, die goed passen bij het soort dagelijks werk dat gebruikelijk is voor alle professionele meetteams bij Granitop. “Vandaag kan ik je vertellen dat dit de juiste beslissing voor ons was, en niet alleen vanwege de technische mogelijkheden die de Proliner ons heeft gebracht, maar ook vanwege de eersteklas after-sales ondersteuning die Prodim ons door de jaren heen heeft geboden.

Om eerlijk te zijn, we hebben ons nooit zorgen gemaakt over het oplossen van problemen of het aanschaffen van de juiste accessoires voor de machines, aangezien alle verzoeken snel en professioneel zijn afgehandeld door Prodim, inclusief de levering,” legt Liiber uit. “Vaak is het één ding om alle brochures te lezen en professionele demonstraties van een product in een gecontroleerde omgeving te ervaren, maar een andere ervaring in echte scenario’s. Ik ben echt blij te kunnen zeggen dat dit niet het geval is geweest met de Proliners, aangezien deze machines door de jaren heen gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurig en betrouwbaar zijn gebleken,” voegt hij toe.

 

Henry Liiber (foto hierboven) is zeer tevreden met de prestaties en nauwkeurigheid van de Proliners. “Dag in dag uit worden deze apparaten gebruikt door onze meetploegen, en we hebben nooit een enkel probleem ondervonden in de 7 jaar dat we de Proliners in onze toolkit hebben – dat zegt veel over de kwaliteit die Prodim biedt!”

Granitop is een specialist in stenen werkbladen die sinds 2011 actief is in Estland, Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Het bedrijf verwerft natuurstenen uit steengroeven over de hele wereld en biedt ook populaire engineered stones zoals kwarts, keramiek en terrazzo. Als verticaal geïntegreerd bedrijf procureert, produceert, levert en installeert Granitop niet alleen alle werkbladen, maar behoudt het ook een hoog niveau van nauwkeurigheid en kwaliteit gedurende het gehele productieproces.

 

 

 

Granitop Website
Granitop Facebook
Granitop Instagram
Granitop LinkedIn