Uitdagingen in de productie van deuren op grotere schaal ft. Proliner Door Pro-oplossingen

Veel van onze lezers die betrokken zijn bij de installatie van deuren en deursets/deur kozijn combinaties, zijn zich waarschijnlijk goed bewust van de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, vooral bij grootschalige projecten. Deurinstallaties kunnen tijdrovend zijn, met fouten die gemakkelijk worden gemaakt door de minder perfecte aard van deuropeningen, vooral in bestaande of oudere gebouwen.

Momenteel betekent het installeren van een perfecte deur dat er gaten/kieren tussen het frame en de muur moeten worden opgevuld voordat sjablonen of voorgehangen deuren kunnen worden geplaatst. Bij het installeren van een losse deur in een bestaand frame kan het proces nog arbeidsintensiever worden, omdat er vaak sjablonen, traceringen of meerdere metingen met de rolmaat nodig zijn voordat de nieuwe deur op maat kan worden gemaakt.

Het probleem met deze traditionele aanpak is dat het langer duurt en zelden resulteert in de optimale afstand (3 mm) tussen de bestaande opening en het product, of het nu om een frame, een deur of een van deze configuraties gaat. Prodim vertrouwt erop dat de professional die de extra tijd en moeite neemt de meeste van deze problemen wel kan voorkomen. Maar het punt hier is de tijd, die schaars is en zeker niet gratis is. Daarom vertaalt het besparen van tijd en arbeid, vooral bij grotere projecten, zich direct in kostenbesparingen en winstgevendheid.

Een voorbeeld uit de Britse deurenindustrie met betrekking tot deze problemen komt uit een rapport over branddeuren van de FDIS. In dit onderzoek had 61% van de deuren onjuist geïnstalleerde, ontbrekende of verkeerde soorten rook- of brandafdichtingen. Bovendien had 34% van de deuren een opening die groter was dan de standaard van 3 mm, en een op de vijf deuren was geproduceerd met de verkeerde scharnieren. In dit voorbeeld hadden al deze problemen voorkomen kunnen worden door betere projectvoorbereiding, zorgvuldigere meettechnieken en nauwkeurigere administratie van de productspecificaties.

 

De Oplossing:

Prodim heeft een platform ontwikkeld dat zowel deze problemen aanpakt als het hele proces van opmeten, productie en installatie stroomlijnt. Dit platform, ook bekend als de Proliner Door Pro range, werkt omdat het nauwkeurig, efficiënt en digitaal verbonden is, waardoor meer veelzijdigheid en optimalisatie in het productieproces mogelijk is. Terwijl een basisversie van de Door Pro ook wordt geleverd in het Interieur, Deuren en Ramen, bieden de Door Pro-producten de extra functionaliteiten om de problemen in grootschalige renovaties, vernieuwingen of nieuwe installaties van deuren aan te pakken bij de bron.

Projectvoorbereiding:

Met de PC-softwareplatforms van Prodim profiteren gebruikers van eenvoudigere, snellere en betrouwbaardere projectvoorbereiding. Dit werkt door het beheer van projecten binnen één overzicht. Binnen de Door Pro-pakketten kunnen gebruikers projecten toevoegen of bewerken, sjablonen gebruiken om deuren te configureren en deze toewijzen aan individuele openingen van een gebouw met de automatische naamgenerator.

Deze projecten worden vervolgens direct geëxporteerd naar de Proliner voor het gebruik in de opmetingen, wat zorgt voor gemak en efficientie. Na verloop van tijd kunnen deze sjablonen worden gestandaardiseerd en geselecteerd uit je persoonlijke bibliotheek voor nóg snellere projectvoorbereiding.

Voor meer context; deze sjablonen bieden meerdere opties opties, waaronder het aantal (begeleide) punten om een deur op te meten, de positie van het deurbeslag, toleranties voor afwijkingen van je normen, evenals de exacte offset voor de deur binnen het frame op de zijstijlen, bovenkant en onderkant/dorpel individueel. Zo kun je bijvoorbeeld een perfecte opening van 3 mm rondom de deur en een opening van 8 mm aan de onderkant creëren met een druk op de knop.

De deuren/sjablonen- en deurbeslag bibliotheken met variabele niveaus van bewerking en configuratie garanderen een nauwkeurig eindproduct, wat veel sneller aangemaakt is en digitaal beschikbaar komt. Hiermee komt standaardisatie en procesoptimalisatie op een niveau dat nooit eerder in de industrie is gezien binnen handbereik.

Meten en installeren:

Na de voorbereiding wordt meten en landmeten vrijwel moeiteloos. Naast de mogelijkheid om sjablonen aan te passen met behulp van de ingebouwde software, kunnen opmeters de Proliner-positie selecteren om de juiste draairichting voor elke opening op te nemen tijdens het meten. Deze functie voorkomt de veelgemaakte fout van het bestellen van deuren met de verkeerde draairichting, wat met de prijzen van deuren zeker geen overbodige luxe is.

Met de tijd en ervaring kunnen professionals elke opening binnen 40–60 seconden registreren met behulp van de begeleide metingen van de Proliner. De nauwkeurigheid van de Proliner zorgt ervoor dat eindproducten sneller opgemeten zijn en altijd perfect passen, wat ook de waarde en kwaliteit van uw werk een boost geeft.

Productie:

De meetresultaten kunnen via USB naar elke locatie wereldwijd worden geëxporteerd voor productie. De producten van Prodim zijn compatibel zijn met verschillende procesopstellingen, en kunnen in sommige gevallen snel en naadloos worden geïntegreerd in het productieproces van de klant voor optimale resultaten. Zoals de missie van Prodim stelt: Our mission is to improve, Always!

*De CNC-bestandsexporten maken deel uit van de Productiemodule, waarover hieronder meer.

Factory Door Pro pakketten:

De aanschaf van de Proliner Door Pro biedt toegang tot een geïntegreerde applicatie met uitgebreide functies die essentieel zijn voor het nauwkeurig meten van elke deur binnen een project. Dit omvat onder andere toleranties voor afwijkingen van specificaties, controles op afwijkingen na het opmeten, en het gebruik van digitale sjablonen- en deurbeslag bibliotheken voor nauwkeurig ontwerp en productie. Aanvullende functies zoals aangepaste offsets/openingen, een bepaald aantal begeleide meetpunten, draairichtingen en meer dragen allemaal bij aan het bereiken van de perfecte pasvorm. In combinatie met de PC-software (ook wel Factory genoemd) creëert de Proliner de weg naar maximale procesefficiëntie.

1. Factory Door Pro home:

De Factory Door Pro Home-editie is een gestroomlijnde versie van de Factory Door Pro PC-software, speciaal ontworpen voor klanten die al gebruik maken van Prodim Door Pro-softwareproducten in hun productieproces, zowel intern als via externe bedrijven. Dit pakket biedt een kosteneffectieve oplossing, waardoor de aanschaf van meerdere volledige licenties overbodig wordt. Hoewel deze PC-module beperkte projectvoorbereiding mogelijk maakt, betekent de aanschaf van het Door Pro Home-pakket dat er al een Prodim-infrastructuur aanwezig is, wat bijdraagt aan de algehele procesefficiëntie.

De bestands export is in Prodim-formaat (PRLD). 

2. Factory Door Pro Edit:

Het Factory Door Pro Edit-productpakket is een veelzijdige oplossing, ontworpen voor flexibiliteit en efficiëntie voor nieuwe gebruikers. Dit pakket verbetert projectbeheer en voorbereiding met uitgebreide lijstweergaven. Gebruikers kunnen de robuuste functies van de software benutten, waaronder sjablonen, marges, offsets, afwijkingen en toegewezen namen, om uitgebreide, klaar-om-te-meten bestanden te maken. Deze bestanden kunnen eenvoudig op de Proliner worden geladen voor elk project, waardoor de workflow wordt gestroomlijnd.

Een opvallende eigenschap van dit softwarepakket zijn de verschillende bestandsformaten die beschikbaar zijn voor het exporteren van metingen. Hierdoor kunnen klanten metingen gemakkelijk koppelen aan externe software of processen, wat de link met het daadwerkelijke productieproces vereenvoudigt. Door deze strategie te gebruiken, versnelt de Door Pro Edit-module niet alleen het hele proces, maar minimaliseert het ook fouten, wat de winstgevendheid aanzienlijk verhoogt.

Ondersteunde bestand exports zijn in PRLD, XML, DXF, PDF en EXCEL.

3. Factory Door Pro Production:

In de Factory Door Pro Production-module gebruikt Prodim zijn 20+ jaar ervaring voor het volledig integreren van meetresultaten in specifieke CNC-productiesystemen. Dit positioneert de Productiemodule als een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die deuren op grote schaal produceren met interne productiefaciliteiten, en die hun proces willen revolutioneren voor optimale efficiëntie in alle stadia van voorbereiding, opmeten, productie en installatie. Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze integratie of die de aanschaf van een vereiste CNC-opstelling plannen, kan Prodim de compatibiliteit van zijn Factory-software met externe software vooraf inzien voor de beste resultaten. Neem contact op met onze professionals voor beschikbaarheid, advies en offertes.

Ondersteunde bestandsuitvoer omvat PRLD, XML, DXF, PDF, EXCEL en Export naar CNC.

 

Voor de beste oplossing, neem contact op met onze professionals voor advies specifiek naar uw situatie. Voor meer informatie over elke versie van Factory Door Pro, bezoek hier onze productpagina’s.