NuWave Composites bespaart tijd en moeite met de Proliner

NuWave Composites, gevestigd in Ruskin, Florida, heeft meer dan 15 jaar gecombineerde ervaring in de maritieme industrie en ondersteunt grote bootfabrikanten bij hun onderdelen- en gereedschapsbehoeften. Ze zijn trots op hun vermogen om projecten efficiënt uit te voeren terwijl ze tegelijkertijd maximale kwaliteit waarborgen. Door de complexe aard van hun projecten heeft het werken met het Proliner Generic Marine Package hen in staat gesteld om sneller en intuïtiever te werken.

Bryan Torres, de manager van het bedrijf, deelde meer over het hierboven afgebeelde project:

“Een van de diensten die we onze klanten aanbieden wanneer er geen gedetailleerd plan van hun boten is vastgesteld, is de ontwikkeling en levering van kernkits via Proliner 3D-scanning en reverse engineering. Deze kernkits, CNC-gesneden en geleverd, besparen arbeids- en productietijd door handmatig werk te verwijderen via herhaalbaarheid.”

Aangezien hun specifieke niche verschillende maritieme projecten omvat, zijn ze er trots op verschillende prestaties te laten zien, voornamelijk gericht op bootdekken, maar ook luiken en bootprofielen. Een ander recent voltooid project was de ontwikkeling van puzzel-pasvorm stringer-kits. In de video hieronder deelde Bryan: “Hier scannen we een stringermal om puzzel-pasvorm stringer-kits te ontwikkelen. Het voordeel van deze puzzel-pasvorm stringer-kits is dat ze direct inpassen en rechtstreeks aan de romp kunnen worden geplaatst. Dit zorgt voor arbeidsbesparing en maakt werkplaatsruimte vrij, aangezien stringermalen overbodig zijn. Het vullen met schuim na plaatsing is ook geëlimineerd.”

Sinds de integratie van de Proliner in hun workflow heeft NuWave Composites een verhoogde efficiëntie en nauwkeurigheid ervaren bij de uitvoering van projecten, waardoor ze zelfverzekerd strakke deadlines kunnen halen.

NuWave Composites – Instagram

NuWave – Website