Custom Teak Srl: “Het nieuwe ontwerp voor het dek paste perfect dankzij de Proliner”

Custom Teak is een innovatief bedrijf in de scheepstimmerbranche. Het heeft een sterke focus op kwaliteitsvakmanschap en is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige teakdekken en zowel extern als intern bootmeubilair.

Het Italiaanse bedrijf is opgericht door Pellegrini Lorenzo, die zijn carrière begon in de meubelindustrie voordat hij overstapte naar de nautische wereld. In 2008 opende hij zijn eerste eigen bedrijf en legde daarmee de basis voor Custom Teak.

In de loop der jaren heeft Custom Teak een aanzienlijke groei en evolutie doorgemaakt. In 2017 werd Custom Teak Srl het toonaangevende bedrijf in scheepstimmerwerk en Pellegrini Allestimenti het gespecialiseerde bedrijf in assemblage aan boord.

Custom Teak brengt niet alleen professionaliteit en ervaring op nautisch gebied, maar omarmt ook nieuwe technologieën om werkprocessen te verbeteren en te innoveren in een industrie die constante vernieuwing vereist. Hun hoofdkantoor is gevestigd in de provincie Pisa. Vanuit hier wordt al het werk sinds 2021 in eigen beheer uitgevoerd en worden diverse bouwplaatsen in Italië en wereldwijd bediend.

In 2018 besloot Custom Teak te investeren in het Proliner Marine pakket, om te helpen bij de realisatie van hun projecten. Een daarvan was de refit van het schip Swan Woodpecker (voor en na foto’s hierboven).

Elena Pellegrini legt het proces van dit specifieke project uit:

“Het werk werd uitgevoerd in 2022: er werd een on-board survey van alle perimeters uitgevoerd met de Proliner. Dankzij de Proliner werd de oorspronkelijke lay-out opnieuw gemaakt.

Het nieuwe ontwerp van het dek werd vervolgens gemaakt op basis van het oude dek: we hebben het oude dek gedemonteerd en het nieuwe dek paste perfect, dankzij de Proliner!”

 

Custom Teak Website
Custom Teak LinkedIn
Custom Teak Facebook