První Keramická “Alles verloopt vlekkeloos met de Proliner en de Prodim Factory Fabricator software!”

První Keramická is een bedrijf gevestigd in Nechvalice, Tsjechië, met meer dan 10 jaar ervaring in het verwerken van allerlei soorten materialen zoals natuursteen, technische stenen en keramiek. Ze gebruiken deze materialen om onder andere keuken- en badkamerbladen, gootstenen en wastafels, designtafels, keukeneilanden, tegels en bestratingstrappen, receptie- en barbladen en gevels te maken.Dit bedrijf is niet alleen actief in Tsjechië, maar ook wereldwijd. Voor hen maakt afstand niet uit. Bijna een jaar geleden maakte První Keramická s.r.o kennis met de Proliner en ze waren er meteen weg van! Ze gebruiken het Furniture, Door & Window pakket samen met de Prodim Factory Fabricator software. Dit is onze nieuwste software die wordt gebruikt om te bewerken, fit-checken, nerven matchen, stockeren en te digitaliseren. Deze software heeft geïntegreerde fotogrammetrie en is een revolutie voor de hedendaagse fabrikant!

Michal Bubela van První Keramická deelde graag een van hun unieke en uitdagende projecten, gemaakt met behulp van de Proliner en de Fabricator software – een luxe trap in België, gemaakt van graniet met transparante kristallen, Patagonia genaamd.”Dit specifieke project was niet eenvoudig. De trap moest verlicht worden en ook bruikbaar zijn, dus we wisten vanaf het begin dat het een veeleisend en tegelijkertijd spannend project zou worden.”Michal legt het proces uit: “Toen we ter plaatse gingen, was het eerste wat we deden de hoogte van één trede bepalen. Daarna hebben we stap voor stap gemeten met de Proliner.

Eenmaal terug in ons kantoor begonnen we met het bedenken hoe de treden tegelijkertijd verlicht en bruikbaar te maken. Normaal gesproken zouden we LED-panelen gebruiken, maar dat zou de treden onbruikbaar maken, dus moesten we met een ander idee komen – LED-strips. Dankzij de “Match” tool in de Prodim Factory software waren we in staat om te bepalen hoeveel LED strips we nodig zouden hebben. Dit bespaarde ons geld en tijd en we waren in staat om tot overeenstemming te komen over de lay-out met de klant.”

Hij voegt eraan toe:”We hebben meerdere lichttesten en duurzaamheidstesten van het materiaal gedaan en we realiseerden ons dat we met een zeer kwetsbaar materiaal werkten. Als het niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan het materiaal in de hand afbrokkelen.

Om de treden aan de grond te verankeren zonder lichtbeperkingen, besloten we transparante ankerpunten te gebruiken en dat werkte heel goed.
Alles verloopt vlekkeloos dankzij de goede metingen van de Proliner en de functies die de software biedt!
Dankzij de Proliner hebben we een enorm voordeel ten opzichte van onze concurrentie en we zijn blij dat we het als ons meetinstrument hebben gekozen!”

 

První Keramická Website
První Keramická Instagram