Met de Proliner boekt Nettuno Marine Equipment zowel technologisch als op het gebied van productieprocessen vooruitgang

Nettuno Marine Equipment werd in 1970 door eigenaar Gennaro Garofalo in Torre del Greco (Napels) opgericht. Hij was gepassioneerd door de zee en kleermakerij. Aanvankelijk gericht op interieurbekleding en gordijnen, voegde Nettuno Marine Equipment al snel maritieme bekleding en bootkappen toe aan hun producten.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar Pesaro en in 2006 kwam Gennaro’s zoon Raffaele bij het bedrijf. Dit moment markeerde het begin van een nieuw tijdperk: de vereniging tussen vakmanschap en technologische vooruitgang. Hun kernwaarden kwaliteit, vakmanschap en innovatie brachten hen ertoe om het Proliner Canvas pakket toe te voegen aan hun productie- en technologieprocessen.

De heer Raffaele Garofalo deelde meer over een van hun meest recente projecten:

Dit project omvatte de bouw van een PVC-afdekking voor een rubberboot (een kleine boot die als tender wordt gebruikt en vaak door een groter schip wordt gedragen of gesleept). We gebruikten de Proliner om de interessante lijnen van de boot te onderzoeken, zodat we een hoes konden ontwerpen die de exacte vormen en afmetingen volgde. Nadat de meting was uitgevoerd, werden de lijnen “gereinigd” in de Rhinoceros-software en werden de oppervlakken in 2D gemaakt en ontwikkeld. Vervolgens stuurden we de tekening naar onze CNC-machine voor het snijden van weefsel. Na het automatisch snijden gingen we verder met de naaifase en uiteindelijk naar de montage. Zonder de Proliner hadden we de vorm handmatig moeten maken met behulp van plastic vellen en eenmaal terug op kantoor de stof vervolgens opnieuw moeten knippen. Het zou ons veel langer hebben gekost om werk te krijgen dat zeker minder precies was.”

Raffaele concludeert: “De digitale meettechnologie van de Proliner heeft ons in staat gesteld om kosten, werktijden en fouten te verminderen. Met de Proliner hebben we zowel technologisch als op het gebied van productieprocessen vooruitgang geboekt.”

Nettuno Marine Equipment – Website

Nettuno Marine Equipment – Facebook