Marmoles Palomo SL: “Zonder de Proliner zou de realisatie van onze projecten moeizaam en zeer kostbaar zijn geweest!”

Mármoles Palomo werd in 1962 opgericht door Mateo Palomo Martínez. Het is een Spaans bedrijf met vele jaren ervaring in de steensector, gevestigd in Jaén, Spanje. In 1997 besloten ze een grote sprong voorwaarts te maken en deden ze een grote investering om nieuwe faciliteiten te creëren met infrastructuur en technologie die nog steeds groeit. In 2003 produceerde Mármoles Palomo al marmer-, graniet-, natuursteen- en Silestone-producten en -derivaten en assembleerde het aanrechtbladen en ontwikkelde het nieuwe producten. Het bedrijf was pionier in de sector en in de provincie om deze te verkrijgen.

Tegenwoordig biedt Mármoles Palomo een verscheidenheid aan marmeren, granieten, compacte en porseleinen producten om aan alle smaken en behoeften van hun klanten te voldoen. Hun huidige producten zijn onder andere trappen, keukenbladen, gevels, douchebakken, toonbanken, open haarden en badkuipen.

Het Proliner Steen Pakket is een geweldige bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf.  Francisco Javier Palomo Garcia, manager bij Mármoles Palomo, legt uit waarom: “Zonder de Proliner zou de realisatie van onze projecten moeizaam en zeer kostbaar zijn geweest!”

Francisco beschrijft ook het proces van een van hun projecten, een gebogen werkblad (zie foto hierboven):

Met behulp van de Proliner konden we de metingen binnen 15 minuten ter plaatse doen (ook al had het gebogen aanrechtblad verschillende obstakels). Vervolgens bewerkten we ze in onze fabriek in slechts 30 minuten. Het werk werd vervolgens gesneden met een WaterJet CNC met behulp van de compatibele .dxf-bestanden.

De waarheid is dat ik niet gelukkiger kon zijn met de Proliner, met de tijd die het ons bespaart en de nauwkeurigheid van de metingen! Het is baanbrekend!

 

Mármoles Palomo Website

Mármoles Palomo Facebook