Toronto Granite: “Over de Proliner: ik vind het geweldig hoe nauwkeurig de metingen zijn. Ze kloppen altijd!”

Toronto Granite is een familiebedrijf, gevestigd in Mississauga, Canada. In 2004 richtte Krasimir Petrov samen met zijn zonen Bob & Mirko Totonto Granite op.

Daarvoor was Krasimir Petrov eigenaar van een productiebedrijf dat Tempotech Ltd heette. Vanwege het grote aantal aanvragen voor snijwerk werd de eerste watersnijmachine aangeschaft. In eerste instantie was dit om de machinale bewerkings- en productie-industrie te beleveren.

Veel van de lokale steenwinkels in het grotere gebied van Toronto kwamen naar hen toe om gootstenen, vloerinlegwerk of andere vreemd gevormde muurstukken uit te snijden. Vanwege de mogelijkheden van de watersnijmachine begonnen ze deze projecten aan te nemen. Ze voelden de behoefte om veel van de sjablonen die werden gebracht om uit te snijden te digitaliseren en daarom besloten ze de wereld rond te reizen en beurzen bij te wonen om het beste product op de markt te zoeken dat hen daarbij kon helpen.  Midden 2000 ontdekte Toronto Granite de Proliner op de Coverings beurs – een van de grootste keramische tegels en natuursteen conferenties en tentoonstellingen in de VS en Noord-Amerika.

Toronto Granite – een fabrikant en installateur van aanrechtbladen – biedt een complete service van ontwerp, plaatkeuze (met graniet, Caesarstone, Silestone en Diamastone kwarts, marmer en glazen materialen om aan alle behoeften van de klant te voldoen), productie en installatie tot onderhoud van natuursteenprojecten.

Mirko Petrov legde uit hoe de Proliner heeft geholpen bij de realisatie van hun projecten:

“Toronto Granite is al 15 tot 20 jaar een Proliner gebruiker. Tegenwoordig kunnen we met de Proliner net zoveel werkbladen produceren als we op een dag kunnen meten. Het gebied rond Toronto is erg groot. Soms zijn het 1 tot 3 metingen verspreid over de stad en op andere dagen kunnen het 20 tot 40 metingen zijn op dezelfde locatie, zoals een nieuwe verkaveling, flatgebouw of hotelontwikkeling.”

Hij vervolgde:

“Over de Proliner: ik vind het geweldig hoe nauwkeurig de metingen zijn. Soms controleer ik de metingen met een meetlint, maar ze kloppen altijd! Ik vind het ook geweldig dat ik nooit terug hoef naar onze winkel om de maten te leveren en deze uit te leggen. Alles spreekt voor zich uit de schetsen die ik voor ons team teken. Zij kunnen het project zo snel mogelijk in productie nemen nadat ik het heb gemaild vanaf de bouwplaats.”

Toronto Granite Website

Toronto Granite Instagram

Toronto Granite Facebook