DC Measure & Detail: “Zonder de Proliner had dit project ons jarenlang hoofdpijn kunnen bezorgen!”

DC Measure & Detail is een bedrijf uit Adelaide, Australië. Ze verzorgen digitale metingen, CAD-detaillering en projectmanagement diensten voor de werkblad-, schrijnwerk- en bouwsector. Dave vertelt meer over een uitdagend project dat ze gerealiseerd hebben met behulp van het Proliner Steenpakket:

“Het project betrof de realisatie van zitplaatsen in een ruimte met gebogen taps toelopende wanden. Daarbij moesten stopcontacten in de muur worden ontweken en rekening worden gehouden met de diepte van de zit- en hoofdruimte die nodig is om mensen comfortabel te laten zitten zonder dat ze met hun hoofden tegen muren te bonzen. We zijn begonnen op vloerniveau en met het vastleggen van het middelpunt van de ruimte/boog (arc). Daarna hebben we de hele omtrek ‘geprolined’ op vloerniveau, stoelreferentiehoogte (452 mm) en hoofdreferentiehoogte (875 mm).

Tijdens het editen van de Proliner meting realiseerden we dat de wanden van iedere sectie niet gelijk gevormd waren, omdat het middelpunt van de kromming met 30 mm verschoof. De Proliner was niet verplaatst, dus dat was de enige conclusie die kon worden getrokken en dat bleek ook de juiste te zijn.

Op basis van de data uit de Proliner-meting konden we radiale punten en duidelijke bogen op verschillende hoogtes creëren. Deze zijn gebruikt voor het intekenen van de basisconstructie, het timmerwerk en de zittingen. Dit kon allemaal machinaal worden vervaardigd met geen of minimale triminstelling.

Het eindresultaat: een tevreden klant met een goed passende ergonomische zitting, die voldoende hoofdruimte biedt in een taps toelopende achterwand, welke ons anders jarenlang hoofdpijn had kunnen bezorgen!”