Prodim-Proliner-user-Vetreria-Riccionese

Vetreria Riccionese leverde met behulp van de Proliner een topprestatie voor de gerenomeerde club Cocoricò!

Vetreria Riccionese is een bedrijf uit Riccione, in Italië, met ervaring in de glasindustrie sinds het begin van de vorige eeuw (1922). Hun beste creaties in de lastige glaskunstindustrie krijgen vorm door de voortdurende samenwerking met de grote nationale en internationale merken, en door de operationele synergie met de beste ontwerpers. Onlangs hebben ze met succes een project afgerond voor Cocoricò, een van de beroemdste clubs in Italië, op de heuvels van Riccione.

De Piramide van Cocoricò is sinds 1989 het symbool van de Italiaanse technoscene en heeft in de loop van de tijd een uitmuntende reputatie opgebouwd, zozeer zelfs dat de club wordt omschreven als “een monumentaal Mekka van de dance muziek”. In de “Top 100 clubs”, opgesteld door DJ Magazine in 2015, stond Cocoricò op de eerste plaats onder Italiaanse discotheken en op de 16e plaats onder discotheken van de hele wereld. Bij Cocoricò hebben door de jaren heen DJ’s zoals: Armin van Buuren, Vini Vici, Martin Garrix, Deadmau5, Marshmello en Tiësto gedraaid.

Met behulp van het Proliner Glass-package slaagde Vetreria Riccionese erin om bij te dragen aan de restauratie van de imposante en epische piramidevormige glasconstructie, het kenmerkende symbool van de club.

Prodim-Proliner-user-Vetreria-Riccionese-Proliner

Prodim-Proliner-Vetreria -Riccionese-Cocorico-Glass

Eigenaar Alessandro deelt graag zijn ervaring: “Eenendertig jaar geleden was ik betrokken bij hetzelfde project voor de Cocoricò. In die tijd was ik een maand bezig met het maken van de glassjablonen; indertijd met behulp van houten strips, lijm en schroeven. Destijds moesten er tijdens de installatie verschillende stukken worden aangepast doordat deze niet nauwkeurig genoeg waren. Het kostte me veel tijd en werk. Eenendertig jaar later, opnieuw in Cocoricò, ontdekte mijn zoon Nicola, met de hulp van de Proliner, snel honderdeenenvijftig gebroken driehoekige glazen, elk stuk met verschillende afmetingen. Op het moment van montage was er geen enkel verkeerd ingemeten stuk en hoefde er niet één stuk glas te worden aangepast. Met de digitale sjablonen die met de Proliner zijn gemaakt, zijn we er ook in geslaagd om de productiestukken – zonder enige afwijking – op het Pilkington Pyroshield ™ 2-glas te plaatsen, een glassoort wat breekbaar en duur is. Al met al een probleemloos project met behulp van de Proliner!

Hij ging door: “We kunnen gemakkelijk stellen dat we drie decennia later; in staat waren om de efficiëntie en de snelheid van het meet en productieproces met 100% te versnellen met behulp van onze Proliner! De huidige staat van de glasconstructie is veel beter dan die eenendertig jaar geleden. Een perfect project voor de uitgebreide mogelijkheden van de Proliner!

 

De Facebook pagina van Vetreria Riccionese

De Facebook pagina van Cocoricò

Prodim-Proliner-user-Vetreria-Riccionese-Pyramid-Glass