Prodim Proliner gebruiker Welgro

Welgro gebruikt de Proliner om perfecte hulpstukken te maken voor hun bulkwagens

Welgro, gevestigd in Groenlo, is een internationaal bedrijf dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige bulkwagens. Welgro fabriceert reeds tientallen jaren bulkwagens voor veevoeders, meelproducten, granulaten, granen en poedervormige stoffen. Jaarlijks gaan er zo’n 120 bulkwagens naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Welgro heeft geïnvesteerd in een Proliner IS voor de kwaliteitscontrole en digitale vormgeving van traileronderdelen en productiematrijzen. Peter Niesink en Jerry te Welscher hebben uitgelegd hoe de Proliner zal bijdragen aan het productieproces van Welgro:

“De meeste van onze bulktrailers zijn gemaakt van aluminium, een duur materiaal en de afwerking daarvan is moeilijk. Daarnaast moeten we rekening houden met de krachten die van toepassing zijn op de trailer en de onderdelen, deze krachten worden allemaal grondig berekend. Daarom willen wij de noodzaak voor extra laswerk minimaliseren en proberen een perfecte pasvorm te bereiken voor elk onderdeel. De Proliner gaat ons daarmee helpen.”
“We gaan onze productiematrijzen, gefabriceerde traileronderdelen en onderdelen die door derden zijn geleverd meten. Dan kunnen we de digitale sjablonen die met de Proliner zijn gemaakt gebruiken om te controleren of onze productiematrijzen voldoen aan het ontwerp en of onderdelen de vereiste toleranties beschikken.”

“Naast kwaliteitscontrole kunnen we de Proliner metingen gebruiken om een digitale bibliotheek met onderdelen en mallen op te bouwen, wat het proces zal versnellen en gebruikt kan worden als een kennisbasis voor productverbetering.”

Welgro website